Bu belge, DSÖ’nün COVID-19 bağlamında kitle toplantılarına ilişkin mevcut kılavuz ilkelerini tamamlamaktadır . IOC ve Tıbbi ve Bilim Bölümü de dahil olmak üzere bir dizi spor organizasyonuyla yapılan istişare sürecinin ardından hazırlanan DSÖ yönergeleri, spor etkinliği organizatörlerine ve ev sahibi ülkelere bir risk değerlendirme süreci geliştirme, azaltma faaliyetlerini belirleme ve herhangi bir spor etkinliğine ev sahipliği konusunda kanıta dayalı karar konusunda bilgilendirilmiş.
DSÖ belgesinin ilk bölümü, düşük ve yüksek riskli sporlar, etkinlik büyüklüğü, iç veya dış mekanlar, mekan tesisleri, demografik özellikler ve risk iletişimi gibi bir dizi konuda önemli hususları içermektedir. Risk faktörleri ve dikkate alınması gereken etki azaltma önlemleri ile birlikte her bir kalem için yorum yapılmıştır.
İkinci bölüm, spor etkinlikleri organizatörleri ve katılımcıları için, gerçek etkinliklerden önce ve sırasında dikkate alınması gereken önerileri içeren bir kontrol listesidir.
IOC, kuralları Uluslararası Federasyonlar (IFs) ve Ulusal Olimpiyat Komiteleri (NOC) ile paylaştı ve durum gelişmeye devam ederken yorum ve geri bildirim istedi.
16 Nisan’da DSÖ, kuralları ayrıntılı olarak açıklamak ve riskleri değerlendirmelerine yardımcı olmak için çeşitli spor organizasyonlarıyla bir web semineri düzenlemiştir.
TOKYO 2020
Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları Logosu
DSÖ, Olimpiyat Oyunları Tokyo 2020’nin ertelenmesine yol açan tartışmalar sırasında IOC’ye gerçek zamanlı bilgi sağlamada etkili oldu ve COVID-19 hakkında ek bilgi ve anlayış kazandığı için tavsiye vermeye devam ediyor. DSÖ, IOC ve Tokyo 2020 Organizasyon Komitesine Olimpiyat Oyunlarının herkesin sağlığını koruyarak dahil olan herkes için güvenli bir ortamda nasıl yer alacağından emin olmaya devam etmesini tavsiye etmektedir.
IOC ve WHO, 1980’lerin başından beri dünya çapında sağlıklı yaşam tarzlarını ve taban spor aktivitelerini teşvik etmeyi ve fiziksel hareketsizlikle mücadele etmeyi amaçlayan sayısız ortak girişim ve işbirliğine yol açarak, bulaşıcı hastalıklar.
DSÖ ile geçmişteki girişimler arasında Olimpiyat Oyunları merkezlerinde tütün içermeyen bir politikanın uygulanması ve Olimpik ev sahibi şehirlerin yerel nüfusunu hedefleyen sağlığı geliştirme kampanyaları bulunmaktadır.